Het middeleeuwse stadje Terrasson Lavilledieu (20 km vanaf Brive) is gelegen aan de rivier de Vézère.

Cublac ligt tegen Terrasson aan. In Terrasson vindt u alle winkels die u nodig heeft. Er zijn o.a. 4 grote supermarkten waaronder Carrefour en Lidl, en diverse restaurants in het oude en nieuwe gedeelte van de stad. Op 20 km van Cublac ligt Montignac, bekend van de Grotten van Lascaux; de eerste grotten waar tekeningen van de prehistorische mens werden gevonden. U kunt vele kastelen, sommige met tuinen, bezoeken waaronder Chateau Hautefort en Castelnaud (museum middeleeuwse oorlogvoering). Op 15 km ligt een prachtig zandstrand aan het Lac du Causse bij Chasteaux. Op 40 km van Cublac vindt u de mooiste middeleeuwse stad van de Dordogne: Sarlat, welke bekend is om zijn sfeer, eten, leuke markt met allerlei heerlijkheden zoals kruiden, olijven, kazen, paté’s etc. en uiteraard de prachtige gebouwen!

Bezoek ook de beroemde (verlichte) tuinen les Jardins de l’Imaginaire in Terrasson. Een greep uit de vele bezienswaardigheden: Turenne, Beaulieu sur Dordogne, Collonges La Rouge en het bedevaartsoord Rocamadour en Grotten van Padirac (met een bootje). Kortom te veel om op te noemen.

Flora en fauna: de omgeving biedt een grote variatie aan planten en dieren. Net buiten ons terrein komt u herten, zwijnen, kikkers en veel andere diersoorten tegen, die we in België en Nederland niet kennen.

En met een beetje geluk lopen ’s morgen heel vroeg of ’s avonds tegen schemer reeën in het weiland voor het zwembad.