In en om het park

Klik hier voor een Foto impressie van de omgeving

Rond de oevers van het meer is een zand/grintweg gelegen, waarop kan worden gewandeld en gefietst (verboden voor auto's). Via deze weg of de weg naar Chasteaux komt u bij een prachtig breed zandstrand, waarvan de bodem langzaam afloopt. Ideaal voor kinderen. In het meer kan worden gevist evenals in de rivieren de Vezëze en de Dordogne, uiteraard met vergunning).   Bij het watersportcentrum (aan de overkant van het meer) kunt u o.a. surfen en bootjes huren. Direct achter het park ligt een groot bosgebied met goede wandelpaden. Op 10 minuten lopen ligt de ruïne van het kasteel Couzages. 

Voor het park kunt u (leren) waterskiën bij de waterskiclub (in het hoogseizoen).

Zwemmen in het meer direct voor het park is  verboden dit i.v.m. de waterskiclub.  In ongeveer 5 autominuten vindt u het zandstrand aan de oostkant van het meer waar je wel kunt zwemmen.

                                               

 
In de omgeving liggen vele kastelen waaronder Hautefort en Les Milandes. Vaak zijn ze gelegen bij de rivieren Dordogne en Corrèze. Beroemd zijn de prehistorische grotten van Lascaux en het bedevaartsoord Rocamadour. Tijdens het rondtoeren door het heuvelachtige landschap komt u bij diverse mooie plaatsen. De middeleeuwse stad Sarlat, de burcht Turenne, Collonges La Rouge, Domme, Souillac en Terrasson zijn aan te bevelen. 

Voor de kinderen is een bezoek aan te raden naar het waterparadijs in Souillac, het middeleeuws oorlogsmuseum in kasteel Castelnaud, in bootjes de grotten van Padirac te ontdekken of een kanotocht op de Dordogne. 


Voor een impressie van de omgeving klikt u op de volgende link om een fotoboek te openen. Op dit moment kunnen er geen foto's meer worden toegevoegd.
Fotoboek Let op: Om terug te keren naar deze site gebruikt u de 'vorige knop' van de browser.

 

Copyright © 2021 Vakantie in Dordogne. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Get more Joomla!® Templates and Joomla!® Forms From Crosstec