Bezienswaardigheden

Tips om erop uit te trekken:

“ In de omgeving vindt u diverse leuke bezienswaardigheden ”

Natuurlijk alleen als je daar behoefte aan hebt, want het is gezegd, op het park is het ook uitstekend toeven. Rond de oevers van het meer is een zand/grindweg, waarop kan worden gewandeld en gefietst.  (verboden voor auto's). Via deze weg of de weg naar Chasteaux komt u bij een prachtig breed zandstrand, waarvan de bodem langzaam afloopt. Ideaal voor kinderen. In het meer kan worden gevist evenals in de rivieren de Vèzéze en de Dordogne (uiteraard met vergunning). Bij het watersportcentrum kunt u o.a. surfen en boten huren. Direct achter het park ligt een groot bosgebied met goede wandelpaden. Op 10 minuten lopen ligt de ruïne van het kasteel Couzages.

Je kunt gaan kanoën op de Dordogne, vissen (met vergunning) in de Dordogne, in de Vezere, of in het meer. Zwemmen aan de oostkant van het meer of heerlijk op het strand spelen, liggen. Voor het park kunt u (leren) waterskiën bij de waterskiclub (in het hoogseizoen). Er is een zwembad in Larche en Terrasson.

Zwemmen in het meer direct voor het park is hier verboden onder andere  i.v.m. deze waterski club.

Kastelen bezoeken, b.v. het middeleeuws oorlogsmuseum in Kasteel Castelnaud aan de Dordogne. Of mooie rondritten maken in de directe omgeving of naar leuke plaatsen zoals Sarlat een van de mooiste plaatsen in de omgeving, net als Rocamadour, Beaulieu sur Dordogne, Limoges, denk dan vooral aan al het mooie porselein wat hier overal wordt gemaakt.

Grotten bezoeken onder andere in bootjes de grot van Padirac ontdekken of van Lascaux, wijngaarden vlakbij Cahor aangaan, golfen kun je ongeveer 15 km vanaf het park bij Brive, winkelen, bioscoop, theater, paardrijden, fietsen/mountain bicken, wandelen, een rondvlucht boven het park maken met een vliegtuigje, markten bezoeken of brocante markten, teveel dus om op te noemen.

Ook zijn er diverse leuke restaurantjes in de omgeving. 

Copyright © 2021 Vakantie in Dordogne. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Get more Joomla!® Templates and Joomla!® Forms From Crosstec